- Nepažeidžia plaučius
- Geresnis skonis ir aromatas
- Efektyvesnis žolelių naudojimas
- Geresnė dozavimo kontrolė
- Diskretiška ir patogu
1. Vienas svarbiausių sausų žolių garintuvo privalumų yra tas, kad jis kur kas mažia paveikia plaučių sveikatą.
Sausų žolelių garintuvas įkaitina žoleles iki temperatūros, kurioje išsiskiria veiklieji junginiai nedeginant augalo. Tai sumažina kenksmingų medžiagų, kurias įkvepiate, kiekį. Paprasčiau tariant, nekvėpuosite dūmais, kurie susidaro deginant pasirinktas žoleles.
Atmetus patį dūmų įkvėpimo faktą, į plaučius patenkančio karščio kiekis negali būti sveikas. Nors nesame gydytojai, iš asmeninės patirties galime pasakyti, kad lengviau įkvėpti garų nei didelį dūmų debesį. Maža to, gydytojai, skiriantys medicinines kanapes, rekomenduoja jas garinti. Tai geriau veikia jūsų kvėpavimo takų sveikatą ir suteikia kur kas malonesnę patirtį.
3. Jei norite pajusti unikalų pasirinktų žolelių skonį ir aromatą, tuomet garinimas - kaip tik jums!
Dūmų skonis panašus į dūmų, o garinant žoleles iki tam tikros temperatūros jų skonis ir aromatas tikrai gali pasikeisti. Kita vertus, naudojant sausų žolelių garintuvą žolelės įkaitinamos iki žemesnės temperatūros, todėl galite pajusti natūralų jų aromatą.
Dėl to garinimas tampa kur kas malonesnis ir galite įvertinti skirtingų rūšių žolelių niuansus. Pasiruoškite gėlių, vaisių, mėtų ir žemės terpenų sprogimui, ir tai tik keletas iš jų!
Tas pats pasakytina ir apie garų kvapą. Dūmai turi savitą kvapą, kuris sklinda, išlieka ir prilimpa prie patalpų bei drabužių. Sausų žolelių garai kvepia kaip jūsų naudojamos žolelės, o ne tuo išskirtiniu, lengvai atpažįstamu kvapu, kuris sukasi galvoje, kai rūkote. Garų kvapas niekur nėra toks skvarbus. Jis paprastai išnyksta per 30 minučių uždaroje patalpoje ir beveik iš karto lauke.
3. Tai vartojimo būdas, kuris laikui bėgant tikrai padės sutaupyti pinigų.
Skirtumas tarp rūkymo ir sausos žolės garintuvo yra tas, kad rūkydami sudeginate visą žolę, įskaitant ir tas dalis, kuriose gali nebūti veikliųjų medžiagų. Dėl to žolės gali būti išmetamos veltui ir sumažėti jų stiprumas. Kita vertus, garinant žolės įkaitinamos iki temperatūros, kurioje išsiskiria veiklieji junginiai, o augalas nesudeginamas. Tai reiškia, kad tam pačiam rezultatui pasiekti galite sunaudoti daug mažiau.
Nors įsigydami sausų žolelių garintuvą turite iš pradžių investuoti (jei renkatės aukštos klasės modelį, investicijos gali būti nemažos), tačiau sutaupyti pinigai, kuriuos sutaupysite vėliau, pranoks pradines išlaidas ir dar daugiau.
4. Sausų žolelių garintuvai suteikia galimybę pritaikyti savo poreikius. Iš tiesų galite atlikti du skirtingus seansus iš to paties dubenėlio, kurie bus visiškai skirtingi!
Skirtingi žolelių junginiai garuoja esant skirtingai temperatūrai. Pavyzdžiui, garinant žemesnėje temperatūroje garai būna lengvesni. Poveikis gali būti energingas - puikiai tinka dienos metu. Uždekite tą patį indelį aukštesnėje temperatūroje ir pasiruoškite atsipalaiduoti. Taip pat galite reguliuoti temperatūrą, kad ji tiktų skirtingoms rūšims, ir taip maksimaliai išnaudoti savo mėgstamą žolę.
Panašiai kaip ir reguliuodami galimą poveikį, sausų žolių garintuvai suteikia daugiau galimybių kontroliuoti dozavimą. Kadangi žolė nesudeginama vienu kartu, galite naudoti mažiau ir pasiekti panašių rezultatų. Kai deginate savo augalinę medžiagą, dėl tikrai aukštos temperatūros veikliosios medžiagos išsiskiria vienu dūmų pliūpsniu. Tai gali būti intensyvu žmogui, ieškančiam minimalaus poveikio.
Ši aukštesnė temperatūra taip pat sunaikina kai kurias veikliąsias medžiagas. Taigi tie, kurie kanapes vartoja dėl medicininių priežasčių, gali norėti į tai atsižvelgti nustatydami geriausią vartojimo būdą.
5. Naudoti sausų žolių garintuvą taip pat diskretiškiau ir patogiau nei tradicinius rūkymo būdus.
Iš garintuvų sklinda mažiau dūmų ir kvapo nei iš rūkymo, todėl juos lengviau naudoti viešose vietose ar šalia kitų žmonių. Be to, daugelis garintuvų yra maži ir nešiojami, todėl juos galite pasiimti visur, kur tik einate. Tai gali būti ypač naudinga tiems, kurie vaistažoles vartoja medicininiais tikslais ir turi jų vartoti visą dieną.
Tiesą sakant, nėra nieko daug paprasčiau, nei naudoti pakrautą sausų žolelių garintuvą. Tiesiog išsitraukite jį iš kišenės, spustelėkite mygtuką ar įkaitinkite su žiebtuvėliu leiskite kaitinimo elementui akimirką įkaisti ir aparatas paruoštas naudojimui. Jei naudojate žemesnę temperatūrą, galite net nutraukti seansą viduryje ir baigti vėliau. Tai, kas lieka, yra biologiškai suyranta ir galima bet kur išmesti.
Geras būdas galvoti apie sausos žolės garintuvą yra kaip apie mobilųjį telefoną.
Kitas didelis pliusas yra tai, kad garus sunkiau pastebėti ir užuosti, todėl paprastai jų neįmanoma aptikti.